Affirmatiekaarten

ISBN: 9789072455970
Beschikbaarheid: Niet aanwezig in de winkel
herdruk, leverbaar vanaf 20 mei 2019
Prijs: €20,00
Aantal:  Bestellen

Bijzonder mooie, tweezijdig bedrukte full color kaarten in de serie Wijsheid uit een doosje met op elke kaart twee affirmaties, die tegelijk waarheden over ons leven zijn. Door deze waarheden diep in ons te laten doordringen, kunnen we de kwaliteit van ons leven verbeteren. De oogstrelende illustraties en uitmuntende vormgeving helpen zeker om in de juiste stemming te komen. Affirmeren wordt een waar genot!

Wat zijn Affirmaties? Hier volgen een paar voorbeelden van hoe het werkt.
1) Je hebt een examen en staat te wachten totdat je het lokaal in mag. Je bent nerveus en bent bang dat je niet goed genoeg geleerd hebt. Je wuift deze gedachte weg en zegt: ‘Ik kan het! Ik ga het examen halen.’ Op dat moment heb je een affirmatie gebruikt: een positieve boodschap aan en over jezelf.
2) Ik ben mooi. Toegegeven, het klinkt een beetje overdreven om voor de spiegel te zeggen: ‘Ik ben mooi’, zeker als je vindt dat er nog wat te schaven valt aan je uiterlijk. Of als je elke ochtend tegen jezelf zegt dat je gezond bent, terwijl je al dagen loopt te snotteren of zelfs een ernstige ziekte hebt. Toch kan die ene zin veranderingen teweeg brengen.
3) Positief denken. De grondlegger van de affirmaties, Emile Coué, stelde dat je door middel van affirmaties je onderbewustzijn kunt beïnvloeden. Door positief te denken, zou je ziekten en moeilijkheden kunnen overwinnen. Zijn uitgangspunt luidt: ‘Elke dag gaat het me in alle opzichten beter en beter’. Bij Coué is een grote rol weggelegd voor het menselijk voorstellingsvermogen. De kracht van wat je je voorstelt, zorgt dat je je beter voelt.
4) Herhalen. Bij affirmaties staat herhaling centraal. Net zoals je niet in een keer een vreemde taal kunt spreken, kun je ook niet verwachten dat het eenmalig opzeggen van een affirmatie je leven verandert. Je gedachten beïnvloeden je gevoel. Door elke dag te zeggen dat je er mag zijn (gedachte), ga je dit ook voelen. Je herprogrammeert jezelf en voelt je hierdoor beter.

Affirmaties gaan over positief denken over jezelf. De vraag is hoe ver de beïnvloeding door affirmaties gaat. Maar, als deze positieve gedachten bijdragen aan een groter geloof in jezelf, dan is affirmeren zeker het proberen waard.